Tips, activiteiten en arrangementen in/rond Alkmaar

Tips, activiteiten en arrangementen in/rond Alkmaar

Alkmaar is een gezellige en bruisende winkelstad met goede restaurants in elke prijsklasse. In en om deze historische stad is veel te zien en te beleven. Op deze pagina staat een overzicht van tips en activiteiten om uw verblijf in Alkmaar extra aangenaam te maken. Om het u helemaal makkelijk te maken, kunnen wij voor u een arrangement op maat samenstellen!

Arrangementen op maat

rondvaartboot Alkmaar

Vertel ons kort wat de interesses van u en uw reisgezelschap zijn, en wij stellen een arrangement op maat voor. Bent u liefhebber van cultuur, natuur, geschiedenis of bent u graag actief bezig? Laat u verrassen door de vele mogelijkheden in Alkmaar en omgeving. Desgewenst verzorgen wij ook nog de gehele catering, zodat u nergens meer omkijken naar heeft en alleen nog maar hoeft te genieten.

Lijkt u dit wat? Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel op maat! U kunt ons bereiken via telefoon 06 11 11 66 61 of e-mail info@alkmaarsebedandbreakfast.nl

Kant en klare arrangementen

We hebben een aantal leuke arrangementen samengesteld. Er zit vast iets voor u tussen. Alle arrangementen zijn uit te breiden met een heerlijk lunch- of picknickpakket.

 1. Fietshuurfietsen in het bos

  Voor slechts € 6,- per dag kunt u bij ons een stevige goed onderhouden fiets huren. Voorzien van een bagagedrager om bijvoorbeeld de goed gevulde picknickmand mee te nemen.

  Wij hebben diverse routes voor u klaar liggen, zoals de fietstocht “Land van Leeghwater” en de gecombineerde fiets- en wandeltocht “Bergen”.

 2. Ontdek AlkmaarOntdek de geheimen van de historische stad Alkmaar

  De beste manier om Alkmaar te leren kennen is met de stadswandeling door onze gids Loes. Voor slechts € 6,- per persoon laat ze u de mooiste plekjes zien en vertelt het bijbehorende verhaal. Minimale bezetting is vier personen. Vooraf reserveren is aan te bevelen.

 3. Groepsfoto Alkmaarse Kaasmarkt in klederdrachtFotoshoot op de Kaasmarkt in Alkmaarse klederdracht

  Naast de Bed and Breakfast, in de Indoor City Camping Alkmaar, is het Alkmaars Fotoatelier gevestigd. Hier kunt u vanaf € 3,50 per persoon historische kleding huren en een groepsfoto maken op de Kaasmarkt. Ideaal te combineren met een lunch of high tea in onze Alkmaarse Eetkamer.

Lunch / picknick

In Alkmaar zijn diverse restaurants te vinden waar u heerlijk kunt dineren. In samenwerking met de Alkmaarse Eetkamer kunnen wij op verschillende manieren de lunch voor u verzorgen:

 1. High TeaHigh Tea

  Laat uzelf eens lekker verwennen met een heerlijk uitgebreide High Tea vanaf € 17,50 per persoon, met o.a. muffins, scones, geslagen room, marmelade, chocoladebroodjes, petits fours, bonbons en luxe sandwiches. De High Tea wordt geserveerd in de Alkmaarse Eetkamer, onder de Bed and Breakfast.

 2. picknickPicknickmand

  Trekt u er met de boot of fiets op uit? Wij zetten een complete picknickmand voor u klaar, zodat u onderweg op een rustig plekje ongestoord kunt genieten van een heerlijke uitgebreide lunch in de vrije natuur. Vanaf € 15 per persoon (met flesje wijn en verse producten van het seizoen)

 3. lunchpakketLunchpakket

  Een voedzame Hollandse lunch met lekkere broodjes en vers beleg. Vanaf € xx per persoon.

Tips en activiteiten

Trekt u er liever zelf op uit? Dan hebben we hier een aantal tips voor u op een rijtje gezet waar zeker wat leuks voor u tussen zit.

 • KaasmarktKaasmarkt-Alkmaar

  Een bezoek aan de beroemde Kaasmarkt (elke vrijdagochtend om 10:00 uur, vanaf de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september) mag natuurlijk niet aan uw bezoek aan Alkmaar ontbreken. De Kaasmarkt vindt plaats op het Waagplein, slechts 400 m lopen vanaf de Bed & Breakfast.

 • bustour rondom AlkmaarBustour rondom Alkmaar

  Tijdens het kaasmarktseizoen kunt u iedere vrijdag na afloop van de Kaasmarkt een mooie bustour rondom Alkmaar maken. Bezoek de Schermer molens, het pittoreske dorpje Graft, De Rijp en het prachtige Hollandse landschap.  Lees verder…

 • bollenveldWest-Friese bollenvelden

  Wist u dat net ten noorden van Alkmaar het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland te vinden is? Trek er op uit met fiets of auto en vergeet vooral niet uw fotocamera mee te nemen!

 • Alkmaar historisch centrum Luttik OudorpHistorisch Alkmaar

  Het historische centrum van Alkmaar is absoluut een bezoekje waard. Wandelend of fietsend kunt u genieten van de vele prachtige panden. Of huur een bootje en verken de stad vanaf de vele grachten.

 • Zee, strand en duinenstrand

  Vanuit Alkmaar prima met de (huur)fiets te bereiken. Kent u de uitgestrekte bossen in de duinen van Schoorl al? En de andere pittoreske kustplaatsen van Noord-Holland? Liefhebbers van wandelen en natuur kunnen hier volop genieten.

 • shoppenShoppen

  Alkmaar is een gezellige winkelstad met veel leuke specialiteitenzaakjes in de mooie binnenstad. Iedere zondag zijn de winkels open. Met de Alkmaarpas krijgt u veel korting op bij mode-, design-, sierraden- en schoenenwinkels.

 

 • leeuwenLandgoed Hoenderdaell

  Naast een prachtig (gratis toegankelijk) landgoed heeft Hoenderdaell in Anna Paulowna heel veel meer te bieden: Roofdierenopvangcentrum, apeneiland, tropische kas met nagebouwde jungle met dieren uit de hele wereld, roofvogeltuin met demonstraties en een kinderboerderij.

 • Leeghwater aan het werkLand van Leeghwater

  Ontdek het echte Hollandse landschap. Groene polders, vele vaarwegen en hoge dijken. Gerestaureerde molens, statige stolpboerderijen en pittoreske dorpen (Beemster, Graft, De Rijp, Schermer). In het Land van Leeghwater bevinden zich de werelderfgoederen ‘de Beemster’, monument van 17e eeuwse landschapsinrichting en de ‘Stelling van Amsterdam’, de verdedigingslinie rond Amsterdam. www.landvanleeghwater.nl

 • Broeker VeilingBroeker Veiling

  De Broeker Veiling in Broek op Langedijk is de oudste vaarveiling ter wereld. Vanaf eind 19e eeuw werd hier flink handel gedreven. Het museum laat zien hoe de mannen in weer en wind op het land werkten. Hoe ze de kolen, aardappelen en uien op platte schuitjes over het water naar de veiling brachten. En hoe de producten via de klok werden verkocht.

 • Westfriese omringdijkWestfriese omringdijk

  Westfriesland is het gebied in Noord-Holland dat volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland; de Westfriese Omringdijk. Dit provinciale monument heeft een totale lengte van 126 kilometer! Dit wonder van menselijke hand is al 800 jaar oud en verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.
  De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt de bezoekers langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden.
  Een groot deel van dijk vormt nog altijd de grens tussen land en water, elders loopt de dijk dwars door het land tussen polders en droogmakerijen als een monument voor eeuwen van strijd tegen het water.

 • Oldtimer van Automuseum SchagenAutomuseum Schagen

  Een zeer gevarieerde collectie oude auto’s. DAF en NSU zijn sterk vertegenwoordigd. Naast auto’s ook motoren, bromfietsen, oud boerengereedschap enzovoort. Dit gratis toegankelijke museum is alleen geopend van 1 april t/m 31 oktober op alle zondagen van 13.00 tot 16.00 uur. En in de zomer ook op donderdagen tijdens de Westfriese Markten. www.automuseumschagen.nl
  En wanneer u toch in Schagen bent, zijn deze musea wellicht ook interessant voor u. Informeer vooraf bij de B&B naar de openingstijden van deze musea.

   • Regionaal Museum 1940-1945 Schagen en omstreken
   • Boerderij- en rijtuigmuseum Vreeburg
   • Trekker/werktuig & Solex museum Mooij
   • Museum Slag van de Somme 1914-1918 in Slot Schagen

 

Jaarlijkse evenementen in en rond Alkmaar

Alkmaar is een bruisende stad. Het hele jaar door worden diverse evenementen georganiseerd. We adviseren u bij grote evenementen uw verblijf in de Alkmaarse Bed and Breakfast tijdig te reserveren.

 • Alkmaar City RunAlkmaar City run by night en Swinging Night

  vrijdag 6 mei 2016
  Op de avond voor een lang Hemelvaartweekend hardlopen door de binnenstad van één van de mooiste steden van Nederland én afsluiten met een drankje en live muziek bij Swinging Night Alkmaar! Dat is het idee van de Alkmaar City Run by night.
  De uitgaansgelegenheden staan in het teken van live muziek en veel gezelligheid. In en om de cafés in de binnenstad vind je bandjes.

 • KaravaanTheaterfestival Karavaan

  25 mei t/m 5 juni 2016 strijkt Karavaan weer neer in Alkmaar.
  Reserveer de voorstellingen die u wilt bezoeken tijdig op www.karavaan.nl

 • Roze Week Alkmaar Alkmaar Pride

  26 t/m 28 mei 2016
  Diverse activiteiten om de acceptatie en integratie van transgenders, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken. Met op zaterdag 28 mei als hoogtepunt de botenparade door de grachten van Alkmaar en aansluitend feest op het Waagplein.
  www.alkmaarpride.nl

 • wandelvierdaagseWandel4Daagse Alkmaar

  wo 15 t/m za 18 juni 2016
  De Wandel4Daagse start altijd op de derde woensdag in juni. Op zaterdag eindigt de Wandel4Daagse op het Waagplein, slechts 400 m van de Bed and Breakfast. Dus wanneer u na vier dagen wandelen helemaal uitgeteld bent, rolt u zo heerlijk uw bed in!

 • Zomer op het plein AlkmaarZomer op het plein

  juni t/m augustus
  De zomer bruist op het vernieuwde Canadaplein. In het centrum van Alkmaar kun je ieder weekend op zaterdagavond en zondagmiddag terecht voor gratis toegankelijke optredens en voorstellingen. Een uitgebreid programma voor jong en oud.

 • KeaskoppenstadKaeskoppenstad

  11 en 12 juni 2016
  Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar en brengt de glorieuze periode uit de Alkmaarse geschiedenis tot leven. Vlak na Alkmaars Ontzet in 1573, als de stad in de strijd tegen het Spaanse leger even het baken van hoop is voor een hele natie.
  Door dankbaar gebruik te maken van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten, wordt een deel van de stad teruggebracht naar de middeleeuwen. Je waant je in de 16e eeuw met stadspoorten, zo’n 700 middeleeuwse bewoners, winkeliers en middeleeuwse tradities.
  www.kaeskoppenstad.nl

 • Fiets vierdaagse AlkmaarFietsvierdaagse Alkmaar

  ma 18 t/m do 21 juli 2016
  Dit jaar voor het eerst georganiseerd!
  TIP: Als u op tijd uw overnachtingen boekt bij de Alkmaarse Bed & Breakfast zorgen wij dat de huurfietsen voor u klaar staan!
  www.fiets4daagsealkmaar.nl

 • Gondelvaart KoedijkGondelvaart Koedijk

  20 augustus 2016
  De grootste gondelvaart van Nederland! Aanschouw een waar spektakel op het water iedere derde zaterdag van augustus. Kale dekschuiten worden omgetoverd tot heuse toneelvoorstellingen. Een varende optocht trekt aan u voorbij over het Noord Hollands kanaal.
  www.gondelvaartkoedijk.nl

 • Taptoe AlkmaarTaptoe Alkmaar

  zaterdag 17 september 2015
  Ieder jaar op de derde zaterdag in september. Tijdens dit muziekspektakel in de historische binnenstad van Alkmaar worden prachtige optredens verzorgd door de beste showkorpsen uit ons land. Ook zijn er geregeld buitenlandse showkorpsen te gast bij de Alkmaarse Taptoe.
  www.taptoe-alkmaar.nl

 • culinair plazaCulinair Plaza

  9 t/m 11 september 2016
  Diverse optredens en culinaire activiteiten.
  www.alkmaarculinairplaza.nl

 • Landbouwdag AlkmaarLandbouwdag Alkmaar

  woensdag 28 september 2016 (altijd de laatste woensdag van september)
  Centraal staan de keuringen en tentoonstellingen van de paarden, ponies, koeien, duiven hoenders, kippen en watervogels die van oudsher door de mannen wordt bezocht.
  De vrouwen flaneren/struinen intussen op de sfeervolle lappenmarkt, om elkaar daarna weer te ontmoeten op een van de gezellige terrassen. De keuringen beginnen om 09.00 uur, de deelnemers showen dan hun beste fokproducten.
  Maar liefst 200 marktkraampjes maken deel uit van de Lappenmarkt, onlosmakelijk verbonden aan de Landbouwdag. Rond de fameuze kroegjes en terrasjes gonst het van de activiteiten. De toegang is gratis.

 • Alkmaars ontzetAlkmaars ontzet

  De jaarlijkse viering van Alkmaar Ontzet op 8 oktober is hét feest voor Alkmaarders en door Alkmaarders. De victorie op de Spanjaarden in 1573 en herdenken gaan op deze dag samen voor jong en oud. De stad bruist en spettert. Kinderen maken lampionnen en lopen de jeugdoptocht. Volwassen genieten van de grote middagoptocht en alle ouderen krijgen een gebakje. Er wordt samen zuurkool gegeten en er wordt gedanst tot in de late uurtjes. Ook een groots vuurwerk ontbreekt niet aan de feestvreugde: van Alkmaar de Victorie, dat vieren we samen!

 

Te veel keuzes? Wij helpen u graag. Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op voor een op maat gemaakt all inclusive arrangement.

Verder lezen…

 • In Alkmaar worden het hele jaar door veel leuke evenementen en activiteiten georganiseerd. Op de website Alkmaar Prachtstad treft u een compleet overzicht. Naast het evenementenoverzicht vindt u een overzicht van winkels, eten & drinken en kunst & cultuur.
 • De VVV van Alkmaar bevindt zich op het Waagplein, slechts 400 m van de Bed and Breakfast. Hier kunt u nog veel meer informatie vinden over alle toeristische mogelijkheden in Alkmaar en omgeving.